مقالات آموزشی

عوارض تهویه مکانیکی چیست ؟

همینقدر که تهویه مکانیکی میتواند جان بیماران را در بخش های ویژه نجات دهد میتواند عوارضی داشته باشد ، که ممکن است بیمار را درگیر کند . عوارض تهویه مکانیکی یا همان عوارض ونتیلاتور انواع مختلفی دارد که ما به عنوان یک پرستار باید با آن آشنایی داشته باشیم .در ادامه مطلب از عوارض تهویه مکانیکی مطلع میشویم .

نگاه کلی بر تهویه مکانیکی

دستگاه ونتیلاتور  ventilatorیا تهویه مکانیکی یا تهویه مصنوعی یک دستگاه کمک تنفسی است که عمل تنفس را برای بیمارانی که بطور موقت یا دائم دچار مشکلات تنفسی هستند و نمی توانند خود به خود عمل تنفس را انجام دهند را انجام می دهد.

دستگاه ونتیلاتور چیست ؟

چندین سال پیش، تصور اینکه شخصی بتواند با استفاده از دستگاه کمک تنفسی ونتیلاتور Ventilator در منزل به زندگی خود ادامه دهد غیر ممکن بود. تصور می شد که افرادی به جز کادر درمان مهارت های لازم جهت استفاده از این دستگاه را ندارند. با گذشت زمان بیماران ضایعه نخاعی که مجبور به استفاده طولانی مدت از دستگاه ونتیلاتور بودند و از طرفی تمایلی به بستری دراز مدت در بیمارستان را نداشتند این طرز تفکر را (استفاده از ونتیلاتور در منزل) تغییر دادند. و این باعث شد که افراد خانواده این بیماران مجبور به آموزش استفاده صحیح از دستگاه ونتیلاتور ventilator در منزل شوند. اکثر مردم با کمی سعی و تمرین به راحتی می توانند یاد بگیرند که چگونه از بیمارانی که در منزل از دستگاه ونتیلاتور استفاده می کنند می شود مراقبت کرد.

انواع عوارض تهویه مکانیکی

  • عوارض مربوط به سیستم گوارش

دیافراگم به سمت پایین بدنبال فشارمثبت کشیده میشود که خود باعث کم خونی مخاط معده وکاهش جریان خون احشا وایسکمی وبروز خونریزی معده میشود ( سوکرالفیت بهترین محافظ معده در بیماران تحت ونتیلاتور هست)

  • عوارض مربوط به سیستم عصبی

هیپرونتیلاسیون ( دفع co2) باعث آلکالوز حادتنفسی شده که خود منجر به ادم مغزی، تشنج، واختلالات ریتم قلب میشود .استفاده از PEEP باعث اختلال در درناژ وریدی وافزایش فشارداخل توراکس وافزایش ICP میشود .

  • عوارض مربوط به سیستم کلیوی

کاهش جریان خون احشا بدنبال فشارمثبت باعث کاهش جریان خون کلیوی وکاهش ادرار میشود .کاهش جریان خون کلیوی ایجاد شده پیامی را به خلف هیپوفیز میفرستد درپاسخ به این کاهش هیپوفیز هورمون وازوپرسین ( ADH) ترشح میکند که خود باعث بازجذب آب از توبول های کلیه وهیپوناترمی میشود از یکطرف احتباس مایعات دربدن باعث بروز نارسایی قلب وادم ریوی میشود

  • عوارض تنفسی
  • افزایش باروتروما ناشی از افزایش فشار ( پنموتراکس)
  • باعث هیپوونتیلاسیون کیسه های هوایی

با اشتراک گذاری سایت https://nursingskills.net و توییتر مارا به اشتراک بگذارید .

به مقاله ما امتیاز بدید !

امتیاز کاربران: 5 ( 1 رای)
گرد آورنده
سعید چایانی
منبع
آموزش مهارت های پرستاری به زبان آسان

Saeid Chayani

سعید چایانی دانشجوی ترم 8 دانشگاه آزاد همدان . هدفم از تشکیل این سایت فراگیری مهارت های پزشکی-پرستاری هست ، به حوزه وب هم علاقه‌مندم ، امیدوارم لحظاتی خوبی در این سایت رو رقم بزنم .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا